2024 Scholingsavond 1

 SIGNALEREN KUN JE LEREN 

trainingsavond 1; ‘Mediawijsheid’ 

Datum; Woensdag 20 maart 2024 

Tijd; 19.30 – 21.30 uur 

Locatie; Hersteld Hervormde Gemeente, Clercqswegje 12, 4416 BN Kruiningen. 

Aanmelden voor deze (gratis) avond kan via de website; 

Door; Leo de Pan ; senior preventiewerker 1NUL1 

 

Jongeren zijn gemiddeld tussen de 3 en 5 uur online per dag. De online leefwereld brengt kansen (bv. socialisatie, creativiteit, digitale geletterdheid, en reguleren en begrijpen emoties van anderen), maar ook risico’s (bv. cyberpesten, sexting, verslaving) voor jongeren met zich mee. Aansluiten bij hun online leefwereld en/of weten wat daar gebeurt is daarom essentieel om jongeren te blijven bereiken en te ondersteunen bij hun ontwikkeling naar volwassenheid. 

Voor wie; Predikanten en voorgangers, ouderlingen en diakenen, pastoraal medewerkers, leidinggevenden aan de jongerenverenigingen en/of kinderclubs, vertrouwenspersonen, contactpersonen in de verschillende kringen binnen een gemeente. Kortom, ieder die vanuit een kerkelijke rol of taak met mensen werkt, is welkom.De scholing is voor jou als kerkelijk vrijwilliger/ambtsdrager ontwikkeld op verzoek van de lokale kerken. Het ondersteunt je bij je (ambtelijk) werk zowel bij het bezoeken van gezinnen als bij je andere taken in de gemeente. Het maakt je professioneler door meer kennis over onderwerpen als middelengebruik, geestelijke gezondheidzorg etc.Je krijgt ook meer vaardigheden in communicatie en gespreksvoering.


Heb je vragen? Stel ze gerust. Dat kan via mail of mobiel aan Jan de Vlieger; j.de.vlieger@reimerswaal.nl of 06-10161971 

We hopen je daar te ontmoeten. 

Met vriendelijke groet, namens de Werkgroep professionaliseringstraject kerken Reimerswaal 

20 maart

Prijs: GRATIS
Nog beschikbaar: 17

Contact

Gemeente Reimerswaal

Jan de Vlieger