Jessica Stols - Jeugd- en jongerenwerker

Jessica Stols

Ik ben Jessica Stols en inmiddels al 10 jaar werkzaam bij de gemeente Reimerswaal.

Ik organiseer samen met mijn collega’s Jeroen en Jordan (de 3 J’s 😉) vele activiteiten voor de jeugd in Reimerswaal. Samen kijken we hierbij naar verbindingen die we kunnen leggen tussen jong & oud (we werken geregeld samen met bijvoorbeeld Ter Weel) en naar verbindingen met de verenigingen en (kleine) bedrijven die onze gemeente rijk zijn. Mocht u zich aangesproken voelen en denken dat er ook een samenwerking te vinden is tussen u en ons, schroom dan zeker niet om contact op te nemen!

Ik ben voornamelijk betrokken bij de doelgroep 0-12 jaar in Reimerswaal. Ik organiseer, samen met moeders uit de betreffende dorpen, ongeveer 1 keer per weer, elke keer in een ander dorp, een koffie&kids (voorheen mamacafe) ochtend. Een plek waar ouders, samen met hun kind(eren) elkaar ontmoeten, dingen met elkaar kunnen delen, kunnen ontspannen en ook soms kunnen leren. Een plek waar je jezelf kunt zijn en erachter komt dat opvoeden soms niet helemaal gaat zoals je het zelf graag zou willen, maar vaak juist ook vooral genieten is.

Daarnaast probeer ik vooral zichtbaar te zijn. Ik werk graag samen met plaatselijke initiatieven en organisaties gericht op jeugd zoals de kindervakantieweken. Ik sluit in de meeste dorpen aan bij de sociale teams om ook daar de samenwerking te vinden met het dorp en de kinderen en de jeugd.

Ook ben ik voorzitter van de gemeentelijke Jeugd en Genotsmiddelen werkgroep waarbij verschillende partijen, zoals ouders, docenten, detailhandel, raadsleden, jeugdverpleegkundigen etc., ongeveer 4x per jaar bij elkaar komen om met elkaar samen naar deze problematiek te kijken. Kijken naar wat goed gaat en dat nog beter laten worden en samen de handen uit de mouwen steken om wat te doen aan wat minder goed gaat. We geven informatie op scholen, staan bijvoorbeeld bij oudercontactavonden op het Calvijn College met informatie en we sluiten ook aan bij dorpsevenementen zoals braderieën en open dagen van een vereniging.

Momenteel ben ik ook aan het onderzoeken welke manieren van jongerenparticipatie we als gemeente willen gaan oppakken en op welke manier.

Heeft u vragen, opmerkingen of ideeën dan kunt u natuurlijk altijd contact met mij opnemen!

 

j.stols@reimerswaal.nl

06-10793766