Trap & Stap es deur R'waal

Trap & Stap es deur R'waal

Inleiding

8e Trap en Stap es deur Reimerswaal

De datum voor de 8e Trap en Stap es deur Reimerswaal is vastgelegd op zaterdag 18 april 2020 a.s.. T.o.v. vorig jaar zijn we 2 weken opgeschoven, maar dat heeft alles te maken met het feit dat het, het weekend ervoor, Pasen is.
Veel gaat er tijdens deze jaargang op organisatorisch gebied niet veranderen. Een paar kleine puntjes zijn bijgesteld. Zo zal er tijdens de 20 km. wandeltocht een mogelijkheid zijn voor een toiletbezoek, komt er ook een kleine wandeltocht van 7 km. en de rust-/pauzemogelijkheid tijdens de 65 km. fietstocht is niet meer bij bakkerij Hirdes (Zuidweg) te Krabbendijke, echter net zoals bij de 100 km. fietstocht in de tenniskantine te Rilland.

Aanbod

Net als vorig jaar is de start- en finishlocatie camping “Zon en Zee”, Burenpolderweg 30a te Yerseke. Deze plaats was bij alle deelnemers vorig jaar erg goed bevalen en wij zien hier kansen om ons evenement verder te ontwikkelen. Rondom de camping is er ruime parkeergelegenheid. In de bar en het restaurant van de camping zijn er volop gelegenheden om inschrijftafels en een lotenverkoopplaats te installeren. Tevens is er voldoende mogelijkheid voor de deelnemers om vooraf een bakkie te doen en bij terugkeer kan er binnen, maar ook op het terras wat worden nagebabbeld onder het genot van een hapje en een drankje. En van dat laatste werd er vorig jaar mede i.v.m. het erg goede weer, volop genoten.


De routecommissie o.l.v. Koos Oggel, is weer al enige maanden bezig met het evalueren van de routes. Heel veel zal er dit jaar niet veranderen, want de routes waren pas vorig jaar opnieuw uitgezet t.o.v. de eerste 6 edities. Toch zijn ze minutieus op zoek naar verbeteringen. Gevaarlijke wegensituaties worden nog eens aandachtig bekeken en indien nodig wordt de route daarop aangepast. Bovendien worden dan ook de ploegen samengesteld, die de routebordje gaan plaatsen en later weer terug gaan ophalen. Een heel karwei, maar het is in goede handen!


De grootste verandering zit in het feit, dat we dit jaar weer gaan doneren aan een goed doel! Het is al wel in brede kring bekend, dat 4 TRAPPERS leden, te weten; Piet Eversdijk, Jaap Kriekaard, René Staal en Dick van de Velde in het team van “DE Veldtrappers” op 4 juni 2020 gaan deelnemen aan de 15e editie van Alpe d’HuZes. Natuurlijk dragen we dit goede doel in de strijd tegen kanker, een goed hart toe. Daarom zal de opbrengst (althans een substantieel deel) van deze Trap en Stap es deur Reimerswaal worden geschonken aan onze 4 dappere TRAPPERS leden, die zich een dagje gaan uitleven op de Alpe ‘d Huez. Op die manier ondersteunen wij de deelname van hen aan dit evenement op een uiterst belangrijke manier, omdat zij ieder apart een eigen inbreng moeten ophoesten van € 2.500,–. In de loop van de volgende maanden, zullen er nog wel meer activiteiten door dit viertal worden ontwikkeld om voldoende geld voor het doel te genereren. De berichten daarover wachten we rustig af.


Zoals jullie dus kunnen lezen zijn het organisatiecomité en de routecommissie van “Trap en Stap es deur Reimerswaal” dus weer al volop actief, om die vele zaken te regelen. Op de dag zelf (18 april 2020) zullen er weer veel vrijwilligers nodig zijn, om deze vele activiteiten in goede banen te leiden. Mocht je je daarom geroepen voelen, om eens een handje te helpen tijdens één van die vele activiteiten, dan ben je natuurlijk van harte welkom. Daarvoor kun je jezelf aanmelden bij Nellie van Vossen: Tel: 0113-622404 of mail: nevavo@zeelandnet.nl.

Alle activiteiten samengevat:
Camping “Zon en Zee”, Burenpolder 30a te Yerseke;
Start 100 km. fietstocht. Inschrijven van 8.30 u tot 9.30 u.
Start 65 km. fietstocht. Inschrijven van 9.00 u tot 10.00 u.
Gezinstochten: Start op camping “Zon en Zee” te Yerseke van 10.00 u tot 12.00 u.
Start bij bakkerij “t Zand, Dorpsstraat te Krabbendijke van 10.00 u tot 12.00 u.
Start bij bakkerij “de Gangmaker”, Markt te Kruiningen van 10.00 tot 12.00u.
Wandeltochten: 7, 10 en 20 km. wandelingen: Inschrijven op camping “Zon en Zee” te Yerseke van 9.00 u tot 10.00 u.
Deelname aan de fietstochten kost € 5,00. Als NTFU lid betaal je € 4,00.
Voor deelname aan de gezinstochten of wandelingen betaal je € 2,00. Kinderen gratis.

In ieder geval staat er dus weer heel wat op het programma. Wij zijn er druk mee bezig en nu maar hopen, dat het op 18 april 2020 opnieuw prachtig weer gaat worden.


Met sportieve groet,


Paul van Koeveringe,


voorzitter organisatiecomité “Trap en Stap es deur Reimerswaal”.

Contact

TC De Trappers
P. van Koeveringe
E-mail: tdreimerswaal@zeelandnet.nl
Telefoon: 0113-383335

Website: www.trapesdeurreimerswaal.nl/

Foto Album

Foto bij Trap & Stap es deur R'waal