Boetseren/schilderen (Volw)

foto van afgelopen winter (op woensdagmiddag is het met gemengde leeftijden)

Van 20 juli tot oktober kun je in stations-Atelier-Zeeklei,  op dinsdagavond komen schilderen of boetseren. Je krijgt tips en adviezen vanuit mijn eigen ervaring. Er ligt een map met voorbeelden als je zelf geen idee hebt wat je wil gaan maken. Ik geef geen les en geen workshops omdat je zelf mag bepalen wat je gaat maken. Ik geef wel tips/advies. Het gaat om het plezier wat je erin hebt.

Prijzen

Volwassenen €15,- van 19 tot 21.30 uur 

Kosten:€15 Inclusief materialen, bakken en een koffie/thee

 

Schilderen 

Je kunt kiezen uit een canvasboard van Martin Brinkhuis  van 25x25cm of 24x30 cm. Dit is een stevig zuurvrij karton, aan één zijde beplakt met geprepareerd schilderdoek. Aan de andere zijde beplakt met stevig rugpapier. Het schilderdoek is om de rand geplakt zodat een stabiel paneel ontstaat, dat tot de rand te beschilderen is.

Als je groter wil werken kies je voor een vel professioneel acrylpapier met linnenstructuur 50x70 cm van Fabriano. Dit papier heeft het natuurlijke uiterlijk van schilderslinnen en is voorzien van een toplaag speciaal voor acrylverf. 400 grs.  Zuur- en chloorvrij en verouderingsbestendig
 

We schilderen met acrylverf “Amsterdam” van Royal Talens dat is een veelzijdige acrylverf op basis van een 100% pure acrylbinder en pigmenten van goede kwaliteit die geen zware metalen bevatten. Vrijwel alle kleuren hebben de hoogste graad van lichtechtheid. Deze verf heeft zuivere pigmenten die zorgen voor heldere kleuren. Om het schilderij te beschermen tegen UV-straling wordt het nog vernist en kan het ook in de zon hangen.

De acrylpenselen zijn van topkwaliteit ontworpen door Da Vinci in samenwerking met een groep vooraanstaande kunstenaars. Deze penselen worden gemaakt van speciale kunststof vezels. “Auf schluss” gebonden d.w.z. de haarbundels zijn naar binnen gezet, waardoor deze penselen ook na langdurig gebruik hun oorspronkelijke vorm behouden. Naadloze vernikkelde bus en een gelakte steel. Je krijgt een eigen setje van verschillende vormen om mee te werken: ronde, platte en kattentongen.

 

Boetseren 

We werken met fijne chamotteklei (0-0,5 mm 25%)

Je kunt kiezen uit zwart, wit, rood of crème bakkend 

Je krijgt 1/32 deel van een brood daarmee kun je een beeldje maken van ongeveer 15/20 cm dit is leuk om mee te beginnen. Je kunt evt klei bijkopen.

Je krijgt een setje spatels en mirettes voor jezelf zodat je alle vormen meteen ter beschikking hebt. Je werkt staand aan een kleibok zodat je afstand kunt nemen van je werk en je beeld makkelijk van alle kanten kunt bekijken. 

Je beeldje wordt op de plank te drogen gezet en moet helaas nog wachten totdat ik de brandbeveiliging en stroomaanleg  voor een oven heb kunnen regelen met de NS en het Prins Bernard Fonds het bedrag voor de beloofde oven heeft gestort. Dit kan nog best een half  jaar duren. Je mag het beeldje ook mee naar huis nemen maar het is na drogen erg broos en breekbaar.

 

Max 6 personen 

Via www.facebook.com/atelierzeeklei

0f via mail zeeklei@zeelandnet.nl 

Contact

Atelier Zeeklei

Marieke Lobbezoo