Burgeradviseurs

Heeft u vragen op het gebied van zorg en welzijn, maar geen netwerk om hulp en ondersteuning van te krijgen? Dan kunt u een gecertificeerde Vrijwillige Burgeradviseur inschakelen. Zij geven informatie en advies bij vragen over welzijn, zorg, inkomen, wonen, recht, vervoer, participatie. Als het nodig is wijst de Vrijwillige Burgeradviseur u de weg naar de juiste persoon of organisatie. Samen met de Burgeradviseur gaat u op zoek naar oplossingen.

Voorbeelden van een situatie waarbij een Burgeradviseur kan helpen:

·         Kom ik in aanmerking voor kwijtschelding van belastingen (bijvoorbeeld SaBeWa)?

·         Ik weet me geen raad met alle formulieren en rekeningen.

·         Hoe schrijf ik me in voor een huurwoning?

·         Heb ik recht op zorg-/huurtoeslag?

·         Hoe kan ik zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen?

·         Ik voel me eenzaam. Hoe kom ik aan meer contacten in mijn omgeving?

Van vraag naar oplossing

Een Vrijwillige Burgeradviseur maakt een afspraak met u om uw vraag in kaart te brengen en u op weg te helpen. Hiervoor gaat de Burgeradviseur op zoek naar de informatie die nodig is. Afhankelijk van de situatie kiest de Burgeradviseur ervoor om u te informeren, te adviseren of door te sturen naar de juiste organisatie. Het inzetten van een Burgeradviseur is gratis voor u.

Contact 

De organisatie van de Vrijwillige Burgeradviseurs ligt bij de gemeente Reimerswaal. Wilt u gebruik maken van een Vrijwillige Burgeradviseur voor uw hulpvraag? Neem dan contact op via het e-mailadres burgeradviseurs@reimerswaal.nl of u kunt bellen naar 14 0113 (vraag naar Jan de Vlieger of Judith Schrijver).

De burgeradviseurs zijn overigens ook bij alle steunpunten/infopunten aanwezig. In de activiteitenkalender kunt u de data van deze bijeenkomsten vinden.