Buurtbus Flex

Buurtbus Flex

Buurtbus Flex is de nieuwe naam van de Ontmoetingsbus Reimerswaal, een pilot binnen de gemeente Reimerswaal waarin wordt geëxperimenteerd met flexibel vraaggestuurd vervoer. Sinds april 2022 konden inwoners elke dinsdagmiddag een rit reserveren om van deur tot deur te worden vervoerd. De pilot maakt nu een doorstart en introduceert een nieuwe naam: Buurtbus Flex.

Reserveer de bus via 088 – 235 80 90

Voor alle inwoners die vervoer nodig hebben

In de afgelopen pilotperiode hebben vooral ouderen gebruik gemaakt van de Buurtbus Flex. De gedachte achter het uitproberen van vraaggestuurd en flexibel vervoer is om te kijken of het voor álle inwoners een alternatief of aanvulling kan zijn voor het reguliere openbaar vervoer. Om dit goed te kunnen testen gaat de pilot nog even door en wordt er gewerkt aan meer bekendheid onder een brede doelgroep in de gemeente Reimerswaal. Ook wordt onderzocht of de bus, naast de dinsdagmiddag, op meer momenten flexibel kan worden ingezet.

Een gezamenlijk initiatief

Het initiatief komt vanuit Zorggroep Ter Weel, Gemeente Reimerswaal, Buurtbusvereniging Waarde, Connexxion en Provincie Zeeland. Deze partijen werkten de afgelopen periode onder de noemer van de Ontmoetingsbus Reimerswaal al aan toekomstbestendig vervoer.

Downloads

Bestand downloaden