Jongerenwerk Reimerswaal

In de gemeente Reimerswaal zijn 2 jongerenwerkers actief. Wij voeren allerlei werkzaamheden uit om het voor de jeugd en jongeren in onze gemeente beter te maken. Bij veel jongeren zijn we bekend van de activiteiten, gastlessen, hulp en advies. Wat wij doen is onder andere het volgende:

 

Vragen of hulp.

Voor allerlei vragen en zorgen over bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, alcohol en drugs, seksualiteit, eenzaamheid, online problemen en andere zaken kun je terecht bij het jongerenwerk. Neem bij twijfel ook gerust contact op. Mochten wij je zelf niet kunnen helpen, weten we wel de weg naar andere partijen die dit kunnen. We gaan daarbij soms ook mee naar een hulpverlener of activiteit, als de stap te groot of spannend is. 

 

Activiteiten.

Het meest zichtbare van het jongerenwerk zijn de activiteiten die wij organiseren, vooral in de vakanties. We richten ons daarbij vooral op de leeftijd 10-18, maar soms organiseren we ook iets voor de jongere jeugd. Voorbeelden van activiteiten zijn de springkussen-activiteiten, de ladies night, jachtseizoen, movietour, skate-event en schaatsen. We kunnen bij veel activiteiten ook goed vrijwilligers of stagiairs gebruiken.

 

Straatcontact.

Vanuit het jongerenwerk vinden we het belangrijk dat wij de jongeren kennen en dat zij ons ook kennen. Wij zoeken daarom regelmatig de jongeren ook actief op, bijvoorbeeld op de bekende hang- en chillplekken, jongerencentrums en op school. Meestal is het doel daarbij contact leggen, aanbieden wat we doen, in gesprek gaan en af en toe een stukje buurtbemiddeling. 

 

Gastlessen.

Bij bijna elke Reimerswaalse school zijn wij te vinden. We proberen bijvoorbeeld elk jaar binnen alle groepen 8 te komen en hebben daarvoor zelfs een eigen lesprogramma voor een hele schooldag ontwikkelt. Ook komen wij regelmatig op de 2 middelbare scholen in onze gemeente.  Vaak hebben we het dan over onderwerpen als groepsdruk, social media en over wat het jongerenwerk voor jou kan doen.

 

Projecten en meer.

Naast alles wat hierboven genoemd is, zijn er veel andere projecten en werkzaamheden waar we vanuit het jongerenwerk bij betrokken zijn. Zo is er de werkgroep middelen en jeugd, organiseren we ouderavonden, hebben we de website inreimerswaal.nl en werken we met heel veel partijen rondom jeugd en jongeren in onze gemeente samen. Heb je een vraag, idee of wil je gewoon even je verhaal of zorgen kwijt? Twijfel dan niet en neem gewoon even contact op. 

Meer over wie wij en onze collega's zijn is te vinden op de pagina 'wie zijn wij'

 

Contact

Wij zijn te bereiken via onderstaande gegevens:

Telefoon/whatsapp: 06-36275721 / 06-24928651
Instagram: jongerenwerk_reimerswaal / jongerenwerkerjeroen
Facebook: Jongerenwerker Stefan Koeman / jongerenwerker jeroen
E-mail: s.koeman@reimerswaal.nl / j.kempees@reimerswaal.nl
Website: www.inreimerswaal.nl