Schilderen-Boetseren

Schilderen en boetseren in station Krabbendijke

Op woensdagmiddag kan iedereen komen schilderen of boetseren in stations-Atelier-Zeeklei te Krabbendijke. Je krijgt tips en adviezen van Marieke Lobbezoo-Derks. Er ligt een map met voorbeelden voor als je zelf geen idee hebt, wat je wil gaan maken. Ze geeft geen les en geen workshops omdat je zelf mag bepalen wat je gaat maken. Ze geeft wel tips/advies. Het gaat om het plezier wat je erin hebt.

Prijzen
Volwassenen € 15,-

kinderen €10,- (onder de 8 jaar met begeleiding)

van 14.00 tot 16.30 uur 

Inclusief materialen, koffie/thee

Schilderen 
Je kunt kiezen uit een canvasboard van Martin Brinkhuis  van 25x25cm of 24x30 cm. Dit is een stevig zuurvrij karton, aan één zijde beplakt met geprepareerd schilderdoek. Aan de andere zijde beplakt met stevig rugpapier. Het schilderdoek is om de rand geplakt zodat een stabiel paneel ontstaat, dat tot de rand te beschilderen is.

Als je groter wil werken kies je voor een vel professioneel acrylpapier met linnenstructuur 50x70 cm van Fabriano. Dit papier heeft het natuurlijke uiterlijk van schilderslinnen en is voorzien van een toplaag speciaal voor acrylverf. 400 grs.  Zuur- en chloorvrij en verouderingsbestendig
 
We schilderen met acrylverf “Amsterdam” van Royal Talens dat is een veelzijdige acrylverf op basis van een 100% pure acrylbinder en pigmenten van goede kwaliteit die geen zware metalen bevatten. Vrijwel alle kleuren hebben de hoogste graad van lichtechtheid. Deze verf heeft zuivere pigmenten die zorgen voor heldere kleuren. Om het schilderij te beschermen tegen UV-straling wordt het nog vernist en kan het ook in de zon hangen.

De acrylpenselen zijn van topkwaliteit ontworpen door Da Vinci in samenwerking met een groep vooraanstaande kunstenaars. Deze penselen worden gemaakt van speciale kunststof vezels. “Auf schluss” gebonden d.w.z. de haarbundels zijn naar binnen gezet, waardoor deze penselen ook na langdurig gebruik hun oorspronkelijke vorm behouden. Naadloze vernikkelde bus en een gelakte steel. Je krijgt een eigen setje van verschillende vormen om mee te werken: ronde, platte en kattentongen.

Boetseren
We werken met fijne chamotteklei (0-0,5 mm 25%)

Je kunt kiezen uit zwart, wit, rood of crèmebakkend 

Je krijgt 1/32 deel van een brood daarmee kun je een beeldje maken van ongeveer 15/20 cm dit is leuk om mee te beginnen. Je kunt evt klei bijkopen.

Je krijgt een setje spatels en mirettes voor jezelf zodat je alle vormen meteen ter beschikking hebt. Je werkt staand aan een kleibok zodat je afstand kunt nemen van je werk en je beeld makkelijk van alle kanten kunt bekijken. 

Je beeldje wordt op de plank te drogen gezet en wordt tot steen gebakken (bij de prijs inbegrepen). Dit kan nog best een half  jaar duren. 

Reserveren via mail zeeklei@zeelandnet.nl