Wandelen en ontmoeten

Wandelen en ontmoeten in de gemeente Reimerswaal

In de laatste week van september organiseert de gemeente Reimerswaal in samenwerking met jikkemikke  (https://jikkemikke.nl/)  wandelingen met gids in een tweetal dorpskernen van de gemeente.  Zie vanaf de zeedijk de verdronken polders aan de ene en oude kernen aan de andere zijde. Hansweert en Waarde, twee compleet van elkaar verschillende dorpen in Reimerswaal met vele sporen uit het verleden. Ieder een eigen geschiedenis die verweven is met het water. Onder leiding van een gids zwerven we door kleinschalig polderland en langs de oever van de Schelde. We bezoeken het mooie en oude (kerk)ringdorp Waarde. Een dorp, evenals het nabijgelegen verdronken Valkenisse, getekend door de strijd tegen het water. En in het midden van dat dorp op het hoogste deel de kerk en de oudste bebouwing langs een grillig patroon van straten. Het andere dorp is Hansweert. Een dorp met in het midden ervan als stille getuige van een turbulent verleden, het gedempte kanaal en de oude sluizen.  

We nodigen belangstellenden uit met ons mee te gaan en samen te genieten en te smullen van en in ons Zeeuwse land. Samen op stap en elkaar ontmoeten. Dat kan in Hansweert op donderdag 29 september van 10.00 tot 12.00 uur of van 's middags van 14.30 tot 16.30 uur. Verzamelpunt Camperplaats (parkeren op de werfdijk of een van de straten in de buurt). In Hansweert is de wandeling ook geschikt voor rolstoelen. 

U kunt ook wandelen in Waarde op vrijdag 30 september van 14.30 tot 16.30 uur. Verzamelpunt is de muziektent bij de kerk midden in het dorp (parkeren in nabijgelegen straten in het dorp). 

We starten alle wandelingen met koffie/thee en iets lekkers. Op diverse punten tijdens de route vertelt de gids iets over de ontstaansgeschiedenis van het dorp en het landschap. Halverwege is er frisdrank en een snack en op het eind een heerlijke soep met stokbrood.      

Opgeven kan tot met donderdag 22 september. Let op dat u onderstaand de juiste dag en tijdstip kiest. Vol=Vol. Er zijn in totaal 30 plekken per wandeling.

Do 29 sept 10:00 - 12:00 uur Hansweert

Prijs: GRATIS
Inschrijvingen gesloten

Do 29 sept 14:30 - 16:30 uur Hansweert

Prijs: GRATIS
Inschrijvingen gesloten

Vr 30 sept 14:30 - 16:30 uur Waarde

Prijs: GRATIS
Inschrijvingen gesloten

Contact

Gemeente Reimerswaal

Judith Schrijver